Kantoor

Op 1 februari 2016 is het kantoorpand Hoge der A nr. 26 in gebruik genomen door de Stichting Nieuw Nabuurschap.
Het statige pand uit 1860 is nu het werkkantoor van De Belastingtoko en De Paperassentoko.

De opening
Op 29 mei 2016 is het pand officieel geopend door Staatssecretaris Jetta Klijnsma en Wethouder Ton Schroor. Op dezelfde dag zijn de initiatiefnemers van deze stichting geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

De voorbereidingen
Het pand is aangekocht door een zeer betrokken familie. Deze heeft het laten verbouwen zodat het voldoet aan de laatste eisen van de ARBO wet. Zo is er een energiezuinig ventilatiesysteem geïnstalleerd en kunnen alle verdiepingen worden bereikt middels een geïnstalleerde lift. De familie verhuurt het pand voor een zeer schappelijke prijs.

De uitvoering en financiering
Door bijdragen van plaatselijke fondsen zoals het steunfonds CSA, het fonds van de Geert van Mesdagstichting en het jbs-hsk fonds alsmede de landelijke fondsen KANS fonds, het Oranjefonds en het VSB fonds kon het pand verder worden ingericht. Er werd een digitaal en telefonie netwerk aangelegd, energiezuinige led-verlichting, een overkapping en trapleuning aan de achterzijde, schilder- en schuurwerk, 10 extra werkplekken en meer zodat in een professionele omgeving de werkzaamheden door de medewerkers kon worden voortgezet.

 

De Stichting Nieuw Nabuurschap met de werkprojecten De Belastingtoko en De Paperassentoko aan het Hoge der A nr. 26 (met vlag) gefotografeerd op de dag van de officiële opening op 29 mei 2016.